Hydrojets hemsida

Besök vår hemsida på www.hydrojet.se för information om våra produkter. Vi säljer, installerar och servar den populära vattenmassagemaskinen från Velusjet.

tisdag 26 februari 2019

Massage - vägen till ett friskare liv - Del 5



Det här blogginlägget tar inget ansvar för eventuella skador eller andra problem som kan uppstå vid nyttjande av någon av de beskrivna teknikerna. Vidare lägger vi ingen värdering i huruvida en behandlingsmetod är effektiv eller inte, det är upp till var och en att själv informera sig om de olika teknikernas hälsoeffekter, biverkningar och eventuella skaderisker.


I denna 5'e del av bloggserien gör vi en kort genomgång av Thaimassage, Graviditetsmassage, Parmassage och Stolmassage.

Thaimassage

Bild på Thailändsk kvinna som ger Thaimassage
Traditionell Thaimassage

Thaimassage passar bäst för patienter som vill ha en mer "aktiv" massage. Metoden sägs ge lindring vid smärta och stress. Andra fördelar är:
  • Förbättra rörlighet
  • Förbättra cirkulationen
  • Positiv inverkan på energinivåer

Thaimassage ges på hela kroppen genom en rad olika rörelser som liknar yogastretching. Terapeuten använder handflatorna och fingrarna för att ge ett fast tryck på kroppen. Du kommer också att stretchad och vriden till olika positioner. Du kan använda lösa, bekväma kläder under massagen.



Graviditetsmassage



OBS! Följ alltid din läkares rekommendationer när det gäller massage under graviditeten. Vi tar inget ansvar för eventuella problem som kan uppstå.

Forskning har visat att trots vad man tidigare trott (dvs att oxytocinet startar förlossningen) så gör massage mamman lugn och stress är ju som bekant något som kan trigga en för tidig förlossning. Dessutom påverkas näringsupptag och inlagring av näring blir effektivare.
Massage under graviditeten kan lindra värk och stress.

Massage under graviditeten kan minska smärtor i kroppen, minska stress och slappna av spända muskler. Du kan ta emot massage under hela graviditeten men flera olika  terapeuter särskilt i USA väljer att inte erbjuda massage under den första delen av graviditeten på grund av ökad risk för missfall.

Massagen utförs med ett mjukt tryckt liknande det som utförs i Svensk massage. Terapeuten fokuserar på ländryggen, höfter och ben. Massagen kan utföras med patienten fullt påklädd eller delvis avklädd. 
Bild på bänk för massage av gravida
Bänk för massage av gravida

Patienten brukar antingen ligga på sidan eller liggande på mage på en speciell massagebänk med en utskärning för magen. 


Parmassage


Parmassage kan vara ett
fantastiskt sätt att umgås.
Parmassage går ut på att du och din partner, vän eller familjemedlem får massage samtidigt i samma rum liggandes på massagebänkar placerade invid varandra. Ibland erbjuds andra behandlingar i samband med massagen såsom pedikyr, ansiktsbehandlingar eller andra behandlingar. Man kan vanligtvis välja mellan olika massagetyper men en vanlig variant är Svensk massage kombinerad med Massage med heta stenar.

Stolmassage


Bild på kvinna som får massage i massagestol
Stolmassage
Har du bråttom? Behöver du lindring i övre delen av ryggen och nacken? Då bör du prova stolmassage. Det kan också vara en bra första-gång-massage om du aldrig fått massage tidigare.

Behandlingen har fått sitt namn ifrån att man sitter på en särskild stol med ryggen ut mot terapeuten. Behandlingen sägs ge stresslindring och främja avslappning och ges med samma typ av massage som ges vid Svensk massage. Ibland erbjuder en arbetsgivare stolmassage till de anställda. Något som kan ge ökad produktivitet och en nöjdare och gladare personal.



Fler delar i vår serie:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar